Objavljeno: 7.10.2000

Novi strežnik Dell PowerEdge 1400

Podjetje Dell nadaljuje agresivni pohod na tržišče strežnikov (trenutno je številka dve na tržišču) s predstavitvijo novega modela PowerEdge 1400, ki ponuja visoko zmogljivost za zelo agresivno ceno. Strežnik, ki je primeren za manjša in srednje velika podjetja, je namreč mogoče dobiti že manj od 600.000 tolarjev.

Novi PowerEdge 1400 podpira do dva 1 GHz procesorja Intel Pentium III s 133 MHz sistemskim vodilom. Temelji na zmogljivem procesorskem naboru družbe ServerWorks, ki med drugim prinaša podporo za do štiri 64-bitne razširitvene kartice PCI. Vgrajen ima dvokanalni krmilnik Ultra160 SCSI, za doplačilo pa podpira tudi krmilnike RAID. Vgrajeni vmesnik Ethernet s hitrostjo 10 ali 100 Mb/s med drugim omogoča preusmeritev prometa na drug vmesnik, če primarni odpove, poleg tega pa podpira tudi porazdelitev omrežnega bremena med dva vmesnika. Pomnilnik lahko razširimo do 2 GB. V ohišju je prostora za do 144 GB diskov z veliko hitrostjo vrtenja, v katerem je primerno poskrbljeno za pretok zraka.

Dell z novim strežnikom dokončno uveljavlja tudi na tem področju naročila po točnih specifikacijah uporabnika. Med drugim si lahko omislimo različne operacijske sisteme, med katerimi so tudi Windows 2000 Server in Red Hat Linux 6.2.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji