Objavljeno: 11.1.2000

Novi prenosniki Toshiba

Toshiba bo sredi januarja predstavila tri nove prenosnike, ki uporabljajo najsodobnejšo Intelovo procesorsko tehnologijo, vključno z novimi procesorji Pentium III, opremljenimi s tehnologijo SpeedStep. Prva novost sta nova modela v družini Satellite Pro 4200, ki predstavljata v proizvajalčevi ponudbi zelo zmogljiv prenosnik za sprejemljivo ceno. Model Satellite Pro 4320 z mobilnim procesorjem Pentium III in Intelovo tehnologijo SpeedStep sodi v vrh razreda prenosnikov Satellite Pro, namenjen pa je uporabnikom malih in srednje velikih podjetjih, ki želijo najboljšo tehnologijo za sprejemljivo ceno.

Vsi modeli imajo enoto CD-ROM (model Satellite Pro 4320 celo enoto DVD-ROM) in disketno enoto vgrajeno v ohišje, tu pa najdemo tudi modem s hitrostjo 56 Kb/s. Novost je krmilna palica AccuPoint II, ki z dodatnima gumboma omogoča udobno premikanje po dolgih dokumentih ali po internetu. Model Satellite Pro 4280 poganja Pentium III s 500 MHz, na voljo pa je z 13,3-palčnim ali 14,1-palčnim zaslonom, grafičnim pospeševalnikom z 8 MB videopomnilnikom, 6 GB diskom in 64 MB pomnilnikom (razširljiv do 576 MB). Satellite Pro 4320 ima vgrajen Pentium III procesor s taktom 600 MHz (tehnologija SpeedStep), ki omogoča delovanje procesorja pri različnih hitrostih. Ko se računalnik napaja prek omrežja, deluje procesor na najvišji hitrosti, ko pa črpa tok iz akumulatorja, se hitrost procesorja samodejno zniža, ter tako omogoča prihranek energije.

Računalnik je opremljen s 14,1-palčnim zaslonom, enoto DVD-ROM 6x, 12 GB diskom in 64 MB pomnilnikom. Večpredstavno ponudbo zaokrožuje izhod za prikaz slike na televizorju in odkodirnik za filme DVD.

Druga Toshibina novost je nov rod lahkih računalnikov Portégé, ki kljub manjši teži združujejo vrhunsko tehnologijo ter zaslon in tipkovnico običajnih mer. Oba modela, Portege 7140CT in 7200CT, sta opremljena z mobilnim procesorjem Pentium III. Večji prenosnik ima najhitrejši Intelov model s tehnologijo SpeedStep. Oba sta visoka samo 25 mm in lažja od dveh kilogramov. Ena od značilnosti je oblikovno dovršeno temno sivo ohišje iz magnezijeve litine, ki je poudarjeno s kovinsko srebrnim pokrovom zaslona. Oba imata 13,3-palčni zaslon z aktivno matriko in ločljivostjo 1024 × 768 pik, 64 MB pomnilnik (razširljiv do 320 MB), enoto DVD-ROM 6x in modem s hitrostjo 56 Kb/s. Portégé 7140CT ima 6 GB disk, 7200CT pa dvakrat večjega. Oba modela imata vgrajen modem V.90. Nova razširitvena postaja, ki jo priključimo na dno računalnika vsebuje enoto DVD-ROM, disketno enoto, standardne priključke, zvočnike, mikrofon in omrežni vmesnik Ethernet s hitrostjo 10/100 Mb/s.

Pri Toshibi so prenovili tudi najzmogljivejšo družino računalnikov Tecra. Toshiba Tecra 8100 ima med drugim novo podobo, ki je nadaljevanje Toshibinega koncepta skupne platforme. Z njo so pri Toshibi skušali kupcu (zlasti korporacijam) ponuditi prilagodljivo in stopenjsko dolgoročno platformo. Ta med drugim omogoča nadgrajevanje računalnika z novimi deli, recimo procesorji, ko postanejo dobavljivi. Zaradi tega predstavlja temelj varnost vložka na dolgi rok, saj ob zamenjavi tehnologije ni treba zamenjati celotnega računalnika. Platforma Tecre 8100 tako temelji na konceptu skupne matične plošče, za katero pričakujejo, da se zanjo vsaj 18 mesecev ne bodo spremenili programska oprema, dodatki in rezervni deli.

Z novo, elegantnejšo obliko bo teža med 2,4 in 2,6 kg (odvisno od izvedbe). Modeli so na voljo s procesorji Pentium III pri hitrostih 500 MHz, 600 MHz in 650 MHz, vsi pa imajo sistemsko vodilo s hitrostjo 100 MHz vodilom. Pomnilnik je razširljiv do 512 MB, na voljo so od 6 do 12 GB diski, kupci pa lahko izbirajo med 13,3- in 14,1-palčnimi zasloni. Tako kakor doslej so za Tecro 8100 na voljo različni dodatki, računalnik pa je združljiv tudi z dodatki za dosedanje različice.

http://www.toshiba-teg.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji