Objavljeno: 27.9.2000

Novi prenosniki Dell tudi z brezžičnimi vmesniki

Vse kaže, da so brezžične omrežne povezave naslednja velika novost pri prenosnih računalnikih. Za družbo IBM je tako tudi Dell napovedal, da bo v nove prenosnike vgrajeval brezžične vmesnike. Ker bodo vmesniki del osnovne opreme, ne pa dodatek v obliki kartice PC Card, pričakujejo, da bo cena teh izdelkov močno padla -- od okrog 200 na 75 dolarjev. Tako kakor IBM tudi Dell podpira omrežne vmesnike s protokolom 802.11b, ki omogoča hitrost 10 Mb/s brez žične povezave. Novi prenosniki bodo uporabni predvsem v poslovne namene, kmalu pa naj bi bili z ustreznimi baznimi postajami opremljeni v ZDA tudi nekateri javni prostori, kot so letališča, postaje in hoteli.

Z brezžičnimi vmesniki bodo opremljeni novi modeli prenosnikov iz družine Latitude. Prva novost je model Latitude C600, ki je kljub bogati opremi še tanjši in lažji od dosedanjega modela Latitude CPx. Prenosnik je debel 3,5 cm in tehta pol kilograma manj od predhodnika, podpira pa procesorje Intel Pentium III s hitrostmi do 850 MHz. Zanimive so tudi cene, saj bo kupec za 2600 dolarjev dobil sistem s procesorjem s taktom 700 MHz, 64 MB pomnilnik, 6 GB disk, enoto CD-ROM 24x, grafični vmesnik z 8 MB pomnilnikom in modem s hitrostjo 56 kb/s.

Precej zmogljivejši pa bo novi model Latitude C800, ki bo ob zmerni teži (3,28 kg) prvič imel 15-palčne zaslone z ločljivostjo 1280 × 1024 pik, doslej rezervirane za prenosnike iz družine Inspiron. Poleg brezžičnega vmesnika bo imel ta model vgrajen tudi vmesnik Firewire (IEEE-1394), ki omogoča hitro povezavo z dodatnimi enotami, na primer z digitalnimi videokamerami. Za sistem s procesorjem Pentium III 850, 64 MB pomnilnikom, 10 GB diskom, enoto DVD-ROM, modemom in grafiko s kar 16 MB pomnilnikom bo treba odšteti 3300 dolarjev. Oba modela bosta postopoma nadomestila model Latitude CSx in nekatere modele Latitude CPx.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji