Objavljeno: 27.10.2008

Novi paketi popravkov za Office, Visto

Microsoft je v enem od svojih blogov objavil, da bodo v začetku naslednjega leta, nekje med februarjem in aprilom, objavil drugi komplet popravkov za svoje glavne uporabniške programe - Office 2007 in Windows Visto. Že pred časom so objavili, da bodo v Office vgradili podporo zapise Open Document Format (ODF), XML Paper Specification (XPS) in Portable Document Format (PDF). Novost pa je objava informacij o izboljšavah na področju zanesljivosti delovanja koledarjev v Outlloku, hitrosti delovanja Outlooka, načinu uporabe grafikonov v PowerPointu, Excelu in Wordu. Izboljšali naj bi tudi podporo za različne algoritme šifriranja dokumentov, ki so podprti v operacijskem sistemu. Prenovo načrtujejo tudi za strežniške izdelke SharePoint in Project Server, dodali pa naj bi tudi nekaj novih funkcionalnosti.

Glede novosti v drugem servisnem paketu za operacijski sistem Windows Vista je precej manj dorečenega, razen tega, da bodo vključeni vsi popravki, ki so nastali od objave paketa Service Pack 1. Neuradno se omenja podporo za nosilce Blu-ray, vmesnik Bluetooth 2.1, vključili pa bodo tudi nov iskalnik Windows Search 4.0. Poenostavljen bo mehanizem za priključitev na omrežja Wi-Fi, prenovili bodo orodje Windows Connect Now. V načrtih je tudi boljši mehanizem za sinhronizacijo podatkov, ko so sistemi v različnih časovnih conah.

http://blogs.technet.com/office_sustained_engineering/archive/2008/10/22/announcing-service-pack-2-sp2-for-the-2007-microsoft-office-system.aspx

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji