Objavljeno: 26.11.2013

Novi Monitor

Na prodajnih policah je že nova številka revije Monitor, v kateri smo se tokrat lotili računalniškega zla – virusov. Oz. antivirusnih programov. Preizkusili smo varnostne pakete za Okna, prvič pa smo se tudi lotili varnostnih paketov za telefone s sistemom Android.

Pri preizkusih smo ta mesec imeli kar nekaj zanimivih naprav, najbolj samosvoja pa je vsekakor 3D tiskalnik, namenjen domačim navdušencem. Gre za napravo, ki jo moramo sami sestaviti, priloženih je namreč kar slabih sedemsto strani navodil.

Ste že slišali za kratico 4K? Pojavljati se je začela tudi v naših trgovinah – gre za televizorje s štirikratno ločljivost FullHD, mi pa smo si ogledali prve tri tovrstne televizorje, ki so na voljo pri nas.

Pametnih naprav je vse več, v tej številki pa smo si ogledali tako, v kateri lahko živimo – pametno hišo, torej. Hiša zna samodejno zalivati vrt glede na sonce in dež, zna simulirati, da smo doma, čeprav nas ni, zna prilagajati rolete glede na sonce, vse skupaj pa lahko tudi sami prikrojimo.

Ena izmed največjih težav računalničarjev je izpad elektrike – zato smo se lotili brezprekinitvenih napajalnikov. Pišemo o tem, kako delujejo, kako so uporabni, katero vrsto izbrati, seveda pa tudi to, ali se nakup sploh izplača. Za tiste, ki pa jih zanima kaj bolj teoretičnega, pa smo pisali tudi o kvantnih računalnikih.

Spet je nekaj mobilnih novosti, tokrat si glavni mesti delita novi Android 4.4, v sodelovanju z Nestlejem poimenovan tudi KitKat, in Applov novi iPad Air. V Androidnem taboru smo preizkusili tudi novi Googlov telefon, Nexus 5, katerega znova izdeluje LG. In novi iPad - glede na predhodnike je spet nekoliko zmogljivejši, hkrati pa manjši in tanjši.

Kot vedno pa je tudi tokrat v reviji še mnogo preizkusov, mnenj, nasvetov, novic in vsega ostalega.

Naslednji Monitor izide nekoliko prej, saj bo izid že 17. decembra, teden pred božičnimi prazniki!

Oglejte si kazalo.

Monitor lahko berete tudi:

  • na telefonih in tablicah Android in iOS,
  • lahko pa si ga preberete tudi v spletni različici in 
  • lahko ga prelistate v našem listalniku (če zakupite spletni dostop, je slednji v polni ločljivosti).
  • Seveda so vse dosedanje številke revije brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji