Objavljeno: 6.7.2000

Novi IBM Microdrive hrani kar 1 GB

IBM je naredil nov korak na področju pomnilniških nosilcev za najmanjše prenosne naprave. Predstavili so namreč novo generacijo miniaturnih diskov Microdrive, ki nudi tja do trikrat več prostora kot sedanji modeli. Novi IBM Microdrive je še vedno velik le malo več kot kovanec, združljiv s standardom Compact Flash, nanj pa lahko shranimo tja do 1 GB podatkov. Na voljo je tudi manjša in cenejša različica z zmogljivostjo 512 MB.

Dosedanji modeli so dosegali največ 340 MB. Novi disk je namenjen čedalje večjemu števili miniaturnih digitalnih naprav, kot so ročni in žepni računalniki, digitalni fotoaparati in predvajalniki glasbe MP3. Inženirji so dosegli večjo zmogljivost z zvečanjem gostote zapisa, tako da niso dodajali novih podatkovnih površin, pa tudi poraba energije je ostala enaka. V primerjavi s pomnilniškimi karticami CompacFlash, ki vsebuje pomnilnik FlashRAM, IBMov Microdrive nudi skoraj dvakrat cenejšo ceno shranjevanja podatkov (1 dolar namesto 2 dolarja na MB).

Novi diski Microdrive bodo prišli v prodajo julija, za model s 512 MB bo treba odšteti 400 dolarjev, za model z 1 GB prostora pa okoli 500 dolarjev. IBM je obenem znižal ceno modela z zmogljivostjo 340 MB, ki bo odslej na voljo za 300 dolarjev.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji