Objavljeno: 10.12.2001

Novi After Effects

Adobe je napovedal novo različico programa za izdelavo animacij in posebnih učinkov After Effects 5.5. Med najpomembnejšimi novostmi so natančnejši nadzor nad učinki (večkratni pogled, uporaba obarvanih senc, osvetlitev s svetlobo prehajajočo skozi obarvano steklo) ter Advanced 3D Renderer za delo s prekrivajočimi se plastmi. Video, obdelan z učinki, lahko izvozimo v pretočni zapis RealMedia ali Quick Time, ali pa ga vključimo v programa Maya ali 3DStudio Max. After Effects ponuja orodja za prilagodljiv tok delovnega procesa za vse, ki se profesionalno ukvarjajo z vidnimi učinki za film, digitalni video, večpredstavnostne vsebine ali splet.

Nova različica podpira Windows XP ter MacOS X. Dodatno je izboljšana integracija z Adobovimi izdelki Premiere, Photoshop in Illustrator. Program je na voljo v dveh različicah, osnovni in produkcijski (production bundle). Produkcijska izvedba vsebuje bogatejši nabor učinkov, orodja za nadzor gibanja in podporo 16-bitnim barvam, v njo pa je tudi vključen program 3D Invigorator podjetja Zaxwerks, s katerim lahko izdelamo tridimenzionalne logotipe in besedilo, ne da bi zapustili okolje After Effects. Osnovna različica stane 650 dolarjev, produkcijska pa 1500 dolarjev, obe pa bo mogoče kupiti v prvem četrtletju 2002.

Hkrati so pri Adobu napovedali izid zbirke programov za delo z digitalnim videom, Adobe Digital Video Collection 6.0. Poleg AE 5.5 so v njej še Illustrator 10, Premiere 6 in Photoshop 6. Cena: 1200 dolarjev (osnovna izvedba After Effects) oziroma 2000 dolarjev (produkcijska različica).

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji