Objavljeno: 1.8.2000

Nove kartice HP Visualize FX za profesionalno rabo

Hewlett Packard je predstavil nove grafične kartice iz družine Visualize fx, ki so namenjene za rabo v vrhunskih delovnih postajah za računalniško podprto načrtovanje in operacijske sisteme Unix ter Windows NT. Novosti sta dve in sicer Visualize fx5, namenjena srednje obseženim projektom, in Visualize fx10, ki je namenjena največjim projektom, uvršča pa se med najzmogljivejše pospeševalnike 3D ta hip.

Obe kartici uporabljata procesorje PA-RISC (3 pri modelu fx5 in 6 pri modelu fx10), ki skrbijo za obdelavo geometrije predmetov 3D, s čimer močno razbremenijo računalnikove centralne procesorje. Obe kartici imata 64 MB grafični pomnilnik, pri katerem lahko programsko določimo, koliko je namenjenega za slike in koliko za teksture. V primerjavi s prejšnjimi imajo nove kartice bolj integrirano zgradbo na eni sami kartici, poleg tega pa izkoriščata hitrejši prenos podatkov prek vodila AGP za računalnike z Windows NT.

Različica za operacijski sistem Unix uporablja vmesnik PCI/4x, ki omogoča hitrejši prenos podatkov kakor prek navadnega vodila PCI. Cene novih kartic so 1800 dolarjev za model Visualize fx5 in 2500 dolarjev za model Visualize fx10.

http://www.hp.com/visualize

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji