Objavljeno: 22.10.2011

Nova preobleka za Gmail

Googlu je na YouTube "ušel" video posnetek, ki razkriva novo podobo priljubljenega spletnega odjemalca za elektronsko pošto Gmail. V naslednjih tednih naj bi novosti postopoma prišle v rabo, prinašajo pa precej bolj čist in preglednejši uporabniški vmesnik, ki smo ga že videli pri zadnji prenovi spletnih aplikacij Docs, Spreadsheets in Presentations. Vmesnik je po eni strani minimalističen, po drugi pa izdatno uporablja sodobne grafične elemente in barvne oznake. Vsebina se zdaj tudi lepo prilagaja različnim velikostim okna, uporabniki pa lahko celo izbirajo načine prikaza.

Za popestritev lahko izberemo nove grafične teme v visoki ločljivosti, prilagajamo pa lahko tudi velikosti in pozicijo orodjarn v programu. Močno so predelali modul za trenutno sporočanje in kramljanje, ki je zdaj precej bolj podoben sodobnejšim konkurentom. Sporočila so oblikovana tako in opremljena s slikami iz profilov uporabnikov, da so dejansko videti kot pogovor.

Gmail pa ne bo edina aplikacija, ki bo v kratkem dobila novi videz. Google je že najavil, da je tik pred objavo novo videza bralnika spletnih novic Google Reader, ki se ga niso dotaknili že vrsto let. Poleg novega vmesnika naj bi nekatere funkcije celo ukinili, med drugim tisto za souporabo virov z drugimi. To funkcionalnost naj bi zdaj prevzel dodatek, ki za isto zadevo uporablja družabno omrežje Google+.

http://www.gmail.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji