Objavljeno: 19.12.1999

Nova omrežna skupina slovenske mobilne telefonije

Vse klicne številke v omrežju 041 bodo do konca leta 1999 predvidoma zasedene in zato družba Mobitel uvaja z prvim dnem naslednjega leta novo omrežno skupino 031. Dosedanji uporabniki bodo obdržali svojo obstoječo številko in je uporabljali še naprej, vsi, ki bodo postali uporabniki družbe Mobitel po 1.1.2000 pa bodo imeli klicno številko v omrežju 031. Novo omrežje bo cenovno popolnoma enakovredno omrežju 041, kar pomeni, da bo cena klicev med omrežjema 041 in 031, kakor tudi znotraj omrežja 031, enaka ceni klica znotraj omrežja 041. Pri klicih iz stacionarnega (Telekomovega) ali SI.Mobilovega omrežja velja za klic v omrežji 041 in 031 enak način obračunavanja.

Pomembna novost za vse obstoječe uporabnike Mobitelovega omrežja (torej tudi Debitelove naročnike) je, da bo poslej za vsaki klic obvezno izbirati omrežno skupino, tudi takrat, ko bo klicani v isti omrežni skupini kakor klicoči. V primeru, da uporabnik omrežja Mobitel pozabi odvrteti omrežno skupino ga bo na to opozoril brezplačni odzivnik.

Vsem Mobitelovim uporabnikom, ki bi zaradi omenjenih sprememb morali na imenikih v kartici SIM prepisati veliko zapisanih številk (ker jih imajo sedaj zapisane brez omrežne skupine 041) bodo v katerem koli Mobitelovem centru brezplačno pomagali. Po predvidoma dvajsetminutnemu posegu bodo vse številke v spominu kartice SIM zapisane v mednarodni obliki, tako, da bodo iz spomina dosegljive povsod, torej tudi v omrežjih tujih mobilnih operaterjev.

V družbi Mobitel težav ob uvedbi nove omrežne skupine ne pričakujejo, razen morebitnih daljših čakalnih dob pri vklopu novih številk zaradi pričakovane preobremenjenosti nekaterih Mobitelovih centrov. Na novi brezplačni številki 080 4131 pa bodo, tako kakor na spletnih straneh družbe Mobitel, na voljo informacije o številkah vseh Mobitelovih naročnikov, ki so dovolili objavo.

http://www.mobitel.si

http://www.debitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji