Objavljeno: 15.10.2009

Nikon D3S – brezkompromisni profesionalec

Družba Nikon je napovedala nov profesionalni model polnega formata, namenjen poklicnim fotografom. Nikon D3S, kot se novinec imenuje, temelji na modelu D3 in omogoča nadzor nad nepredvidljivimi razmerami in ponuja dodatne možnosti za hitro fotografiranje v kakršnih koli razmerah. D3S ponuja tudi nove ustvarjalne možnosti za snemanje večpredstavnostnih videoposnetkov.

Nikon D3S ima vgrajeno popolnoma preoblikovano slikovno tipalo z 12,1 milijona dejanskih slikovnih pik. Velik razmik slikovnih pik pripomore k natančnosti in manjšemu šumu - obseg občutljivosti ISO s sedmimi stopnjami od 200 do 12.800 namreč omogoča fotografiranje in snemanje videoposnetkov pri izjemno šibki svetlobi okolice. Izjemne zmogljivosti dokazuje tudi podatek, da je prvi fotoaparat, ki ponuja kar tri dodatne stopnje povečanja občutljivosti ISO do Hi-3 (občutljivost ISO: presenetljivih 102.400).

Novinec, ki bo naprodaj decembra za okroglih 5 evrskih tisočakov, je opremljen še z 51-točkovnim sistemom Multi-CAM3500 AF z visoko gostoto ter s 15 visokoobčutljivimi križnimi točkami, ki omogočajo zelo natančno nastavitev ostrenja. To pride prav tudi pri zajemu videoposnetkov, katere je moč posneti v kakovosti 720p s hitrostjo 24 posnetkov na sekundo. Sistem AF z zaznavanjem kontrasta v fotoaparatu D3S zagotavlja samodejno ostrenje med snemanjem videoposnetkov in ogledom v živo.

www.nikon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji