Objavljeno: 28.1.2000

Network Associates se deli, obenem pa hiti naprej

Network Associates je na konferenci RSA 2000 najavil razdelitev družbe na več manjših samostojnih enot, od katerih bo vsaka imela svojega predsednika. Iz krovnega podjetja bodo izločili družbe McAfee Virus Defense, Sniffer Technologies, PGP Security in Magic Solutions. S tem korakom naj bi se lažje prilagodili novim tržnim razmeram in zahtevam kupcev, obenem pa pospešili in povečali izkoristek prodajnih oddelkov, ki so že nekaj mesecev delovali kot samostojne enote. Kljub razdelitvi bo Network Associates zadržal lastništvo nad novimi družbami in vsaj za zdaj ne razmišljajo o nastopu na borzah.

Kljub objavam o razdelitvi podjetja na več enot se razvoj nadaljuje z nezmanjšano hitrostjo. V kratkem naj bi prišla na tržišče nova različica protivirusnega paketa VirusScan 4.5, s povsem novim mehanizmom za nadgradnjo datotek z definicijami virusov. Po trditvah predstavnikov podjetja naj bi bilo z novo tehnologijo osveževanje podatkov tudi do 20-krat hitrejše kakor pri sedanji različici programa. Novi protivirusni program bo poleg tega imel možnost središčnega nadzora, možnost nevidnega delovanja (celo brez možnosti dostopa do programa prek ikone) ter podporo za učinkovitejši nadzor vsebine, ki jo uporabnik pretaka iz interneta.

Network Associates je predstavil tudi novo družino strojnih izdelkov, ki omogočajo sterilnost pred virusi ter varno povezovanje prek interneta. Družina izdelkov E-ppliance je namenjena podjetjem, ki nimajo dovolj kadrov ali časa, da bi se ukvarjala s programskim rešitvami, varnost pa hočejo zagotoviti v čim krajšem času. Med novimi izdelki srečamo strežnik WebShield 100, ki preprečuje vdor virusov v računalniško omrežje, ter modele WebShield 300, ki omogočajo strojno šifriranje podatkov, vzpostavitev navideznih zasebnih povezav (VPN) in učinkovit izkoristek komunikacijskih povezav. Cene strežnikov se gibljejo med 11.000 in 20.000 dolarji.

http://www.nai.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji