Objavljeno: 6.6.2000

NetOp 6.5 podjetja CrossTec Corporation

Dansko podjetje CrossTec Corporation je predstavilo novo različico programa za daljinski nadzor, ki med prvimi v celoti podpira tudi računalnike z operacijskim sistemom Windows 2000. Program NetOp 6.5 poleg tega podpira tudi daljinski nadzor računalnikov z operacijskimi sistemi Windows NT, Windows 95/98, Windows 3.x, DOS in OS/2, tako da ima najobsežnejšo podporo v enem paketu med vsemi podobnimi programi. Poleg podpore za nov operacijski sistem ima program tudi druge zanimive novosti.

NetOp 6.5 tako v celoti podpira preverjanje in razpoznavanje istovetnosti (verifikacijo in avtentifikacijo) uporabnikov v okolju Windows NT, kjer se navezuje na uporabniška imena, gesla in pravice, postavljene v operacijski sistem. Poleg tega zna program samodejno razpoznati, s katerega računalnika dela posameznik, poleg tega pa daljinski nadzor vzpostaviti tudi na podlagi uporabnikovega imena, ne samo imena računalnika. Možnost, dobrodošla zlasti v učilnicah in velikih omrežjih.

NetOp 6.5 zna uporabljati različne komunikacijske povezave (modemske ali prek omrežja TCP/IP, v katerem zagotavlja zaščito prenosov s šifriranjem podatkov). Seveda so podprti tudi drugi omrežni protokoli, kot so IPX/SPX in NetBIOS. Program poleg tega podpira prenos podatkov prek infrardečih vmesnikov s hitrostjo do 4 Mb/s.

V primerjavi z različico 6.0 so programerji uspeli pohitriti prenos podatkov za skoraj 30 %. NetOp 6.5 med drugim podpira prenos le posameznih, spremenjenih delov datotek, kar močno zmanjša čas pri prenosu zelo velikih količin podatkov. Vgrajen je zmogljiv raziskovalec datotek z oddaljenim in krajevnim oknom, pa tudi program za daljinsko kramljanje med uporabniki. Program premore tudi močan skriptni jezik, ki podpira celo predmete ActiveX in s katerim lahko avtomatiziramo delovanje in uporabo programa.

NetOp 6.5 porabi zelo malo sistemskih sredstev, tako da je lahko brez težav nenehno dejaven, ne da bi uporabnike to motilo ali upočasnilo delovanje računalnika. Podpira tudi pritajeni način, v katerem program na nadzorovani strani sploh ni viden, delo z računalnikom pa je samodejno posredovano na centralno konzolo. Program je za 165 dolarjev že v prodaji.

http://www.crossteccorp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji