Objavljeno: 4.11.2022 14:00

Netflix dobil cenejšo razlicico z reklamami

Kar bi si še pred leti težko predstavljali, se je uresničilo te dni, ko je Netflix dobil plačljivo izvedbo z oglasi. Novi Netflix Basic with Ads je nekoliko cenejši od polnokrvne inačice, a prinaša okrnjeno uporabniško izkušnjo.

Reklam se ne da preskočiti, pojavljajo pa se pred vsebino in med njo, podobno kot na klasični televiziji. Netflix obljublja, da bo reklam največ pet na uro. Razumljivo je, da ne bo možno prenesti vsebin za ogled brez povezave, saj bi tako lahko preskočili oglase. Dodatna omejitev je na število naprav: eno.

Omejena bo ločljivost, ki ne bo mogla presegati 720p, in ponudba. Večina vsebin bo vseeno na voljo, približno 10 odstotkov pa jih zaradi licenčnih omejitev ne bo.

Vse te omejitve bodo omogočile, da bo Netflix z reklamami stal sedem dolarjev mesečno. Trenutno je na voljo v ZDA, Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Italiji, Avstraliji, Japonski, Koreji in Braziliji. Prvi državi, ki sta ga dobili, pa sta bili Kanada in Mehika. Na ostale trge pride z zamikom.

Netflix ni edini, ki ponuja okleščene verzije in oglase v zameno za nižjo naročnino. Enako omogočajo tudi HBO, Peacock, Paramount in kmalu še Disney.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji