Objavljeno: 18.9.2005

Nero vstopa v internetno telefonijo

Podjetje Nero, znano predvsem po programski opremi za zapisovanje na nosilce CD in DVD, se vse bolj usmerja tudi na področje programske opreme za internetno telefonijo. Nedavno so tako predstavili nadgrajeno različico orodij SIPPS in SIPPSTAR, ki omogočajo internetno telefonijo posameznikom in malim podjetjem. SIPSS je programski telefon, ki temelji na protokolu SIP, deluje tudi pa kot odjemalec za trenutno sporočanje. Tu zna delovati v različnih omrežjih, kot so MSN, AOL, ICQ in Jabber.

Poleg telefonskega pogovora deluje tudi kot telefonska tajnica in kot snemalnik telefonskih pogovorov. Program je združljiv z vmesnikom TAPI, tako da ga lahko povežemo z združljivimi programi, kot je na primer MS Outlook in v njem vgrajen imenik. Nero ima tudi posebno različico odjemalca SIPPS Mobile, ki deluje na ročnih računalnikih.

SIPPSTAR IP-PBX pa je programska oprema, ki služi kot programska telefonska centrala za mala podjetja, kjer omogoča prevezovanje med uporabniki, zvočno pošto in vzpostavitev mini klicnih centrov. Del kompleta je tudi poseben modul, ki ga lahko namestimo v DMZ območje lokalnega omrežja, kjer igra vlogo posrednika do glavnega programa. Na ta način je mogoče opravljati povezave VoIP brez da bi s tem načenjali varnostne politike v računalniškem omrežju. Nero je šele na začetku razvojne poti obeh izdelkov, ki jim namerava zelo hitro dodajati nove funkcionalnosti.

http://www.nero.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji