Objavljeno: 8.10.2008

Nero 9

Nemški Nero je objavil že deveto generacijo priljubljenega programa za zapisovanje podatkov na optične nosilce, ki nadaljuje svojo širitev na druga področja rabe, zlasti na področje večpredstavnosti in varnosti. Posameznim programom so vnovič polepšali in izboljšali uporabniški vmesnik, velikih sprememb pa je bil deležen krovni program SmartStart, ki ni več zgolj meni za ostale programe, temveč organizator dela in pregledovalnik vsebin, kjer počnemo vse od nastavitev varnostnih kopij do predvajanja glasbe in video posnetkov. Vgrajen je celo dostop do servisa Gracenote, ki skuša razpoznati predvajano glasbo in poiskati naslov, ime izvajalca in ostale podatke.

Nekoč osrednji program Nero Burning ROM ima relativno malo novosti, skladno s tem, da na področju optičnih nosilcev ni več toliko sprememb. Kljub temu so izboljšali podporo za zapisovanje na nosilce Blu-ray, predvsem pa so bili sprememb deležni programi za urejanje video posnetkov, ki zdaj podpirajo žive predoglede zapisov DV in HDV. Posnetke v zapisu AVCHD lahko med drugim zapišemo na navadne nosilce DVD, nov pa je program za pripravo atraktivnih 3D menujev za video gradivo.

Video predvajalnik ima povsem spremenjen in končno sodoben uporabniški vmesnik, novost pa je program Nero Live za spremljanje TV programov na računalnikih opremljenih z ustreznimi sprejemniki. Sistem podpira SDTV in HDTV sprejemnike, prikaz slike v sliki, pavzo in snemanje tekočega programa, ki ga spremljamo v živo, integracijo z elektronskimi sporedi. Vgrajen je tudi snemalnik programov, ki med drugim zna zaznati reklame in jih odstrani iz posnetkov.

Omeniti velja še izboljšavo pri programu za varnostne kopije, ki zna s funkcijo Autobackup izvajati nenehno varovanje podatkov, ki jih določi uporabnik, sistem pa podpira niz različnih pomnilniških naprav za hrambo podatkov. Vzporedno z izidom Nerota 9 je podjetje objavilo tudi nov program Nero Move It, ki omogoča pretvorbo večpredstavnih zapisov in prenos podatkov na različne mobilne naprave. Nero 9 je že v prodaji za ceno malo pod 70 evrov.

http://www.nero.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji