Objavljeno: 4.9.2000

Nemški Debitel s tretjino manj dobička

Nemški telekomunikacijski ponudnik Debitel je objavil, da je dobiček, brez obresti in davkov, v prvem letošnjem polletju znašal 24 milijonov evrov, kar je za tretjino manj kakor lani. Za glavni razlog nižjega dobička ocenjujejo veliko rast števila strank, ki je kar 63-odstotna.

V vseh evropskih državah, kjer deluje Debitel, je strank sedaj okoli 6,3 milijona, največ pa jih je v Nemčiji. Tam ima Debitel štiri miljone in pol naročnikov, s čimer dosega znaten, 14 % tržni delež. V Debitelu si bodo še naprej prizadevali pridobiti čim več novih strank. Ob tem so vnovično poudarili, da bodo tako izboljšali že sedaj ugoden položaj za naskok na nastajajoči trg za storitve tretjega rodu (UMTS).

Slovenski Debitel ima dobre poslovne rezultate, vendar s tem ne more bistveno vplivati na gospodarjenje celotne poslovne skupine, je pojasnil direktor slovenskega Debitela Borut Razdevšek. K temu je še dodal, da je slovenski Debitel v tekočih poslovnih odločitvah samostojen. "Skupina Debitel ima, tako kot večinski lastniki povsod, vpliv na strateške odločitve, ki morajo biti potrjene na skupščini družbe. Debitel AG ima v vsaki državi poseben poslovni model, zato se ne bojimo, da bi slabši rezultat skupine kakor koli vplival na delovanje Debitela Slovenije".

http://www.debitel.de

http://www.debitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji