Objavljeno: 26.8.2000

Največ gostovanj na Hrvaškem

V začetku junija je vsakodnevno v tujini gostovalo 15 tisoč uporabnikov Mobitelovega omrežja. Na višku poletne sezone (med 15. julijem in 15. avgustom) so bile te vrednosti tudi štiri do petkrat večje, odstopa pa 25. junij, ko je vrednost bila le za malenkost pod 90 tisoč. Med skoraj 80 državami, kjer deluje gostovanje za uporabnike Mobitelovih omrežij, je največ gostov sprejela Hrvaška, sledita pa ji drugi dve slovenski sosedi: Avstrija in Italija. Nemčija in Francija sta se uvrstili na šesto in sedmo mesto, za Bosno in Hercegovino ter ZRJ.

Redni naročniki v tujini uporabljajo vse storitve brez predhodne najave, uporabniki Mobija pa lahko izbirajo med polnim gostovanjem po naročilu in samodejnim vklopom, ki omogoča le dohodne klice in kratka sporočila SMS, vendar ohranja zasebnost. Za prvo možnost se je odločilo le nekaj več kakor 20 tisoč mobijevcev, zahtevkov za samodejni vklop na številki 125 pa so zabeležili 466 tisoč.

V Sloveniji pa, žal, ni toliko "mobilnih" gostov iz tujine. Junija jih je bilo povprečno 11 tisoč, julija 14 tisoč, avgusta pa 20 tisoč dnevno. Najvišje dnevno število telefonskih gostov so pri Mobitelu izmerili avgusta, ko je pri nas gostovalo 28 tisoč kličočih tujih uporabnikov, največ iz Italije in Avstrije.

http://www.mobitel.si

http://www.debitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji