Objavljeno: 16.11.2000

Najboljši na Comdexu 2000

Kakor vsako leto so tudi na letošnjem jesenskem Comdexu podelili tako zelo prestižna priznanja najboljšim izdelkom v šestih kategorijah: brezžični in mobilni izdelki, storitve, poslovni (oz. pisarniški) izdelki, izdelki za obvladovanje informacijskih sistemov, potrošniški izdelki in izdelki, ki so vizija prihodnosti. Letos so nagrado podelili uredniki C|Net in Zdnet, podelitev pa sta vodila urednika Steve Cox in Josh Taylor.

Kandidata za najboljši brezžični ali mobilni izdelek sta bila grafični procesor nVidia (http://www.nvidia.com) Geforce2 Go ter Cybird (http://www.cb.co.kr), kombinacija prenosnega telefona in naprave z Windows CE. Za najboljšega v tej kategoriji je bil izbran procesor Geforce2 Go.

V kategoriji storitev sta se za odličje potegovala Palmov (http://www.palm.com) MyPalm, gre za spletne dveri, namenjene uporabnikov Palmov, in Metricomov (http://www.metricom.com) Ricochet, hitra modemska povezava za prenosne naprave. Zmagal je Ricochet.

V kategoriji poslovnih izdelkov (oz. izdelkov za pisarniško rabo) so se uredniki odločali med Compaqovim (http://www.compaq.com) lahkim prenosnim projektorjem MP2800 in Xeroxovim (http://www.xerox.com) zmogljivim, hitrim ter zelo kakovostnim barvnim laserskim tiskalnikom Phaser 1235. Zmagal je Compaqov projektor.

V kategoriji za obvladovanje informacijskih sistemov so se kosali trije izdelki: Cygonov (http://www.cygon.com) DataScope za vizualizacijo in rudarjenje podatkov ter napovedovalne modelirne tehnike, Prisin (http://www.prisa.com) VisualSAN za delo z omrežji SAN in The Van (Enterprise Edition) podjetja Virtual Access Networks (http://www.thevan.com), izdelek, namenjen predvsem pomoči in zanesljivejšemu prehodu na operacijski sistem Windows 2000. Zmagal je The Van.

Med potrošniškimi izdelki sta bila v igri Gatewayev (http://www.gateway.com) internetni terminal Connected Touch Pad s povezavo do ponudnika AOL, tako da je takoj uporaben tudi za najbolj neuke uporabnike, ter Olympusov (http://www.olympus.com) fotoaparat Camedia E-10. Zmagal je Gatewayev internetni terminal.

Uredniki, ki so si ogledali več sto izdelkov, so menili, da nekateri izdelki nakazujejo, kakšna bo prihodnost računalništva. Čeprav je napovedovanje prihodnosti tvegano, so izpostavili švedski Anoto (http://www.anoto.com ) in njegovo pisalo, ki deluje s tehnologijo Bluetooth, omogoča pa enostaven prenos pisane besede v elektornsko pošto, na faks ali tiskalnik, ter PC tablic, računalnik, velik kot debelejši zvezek, ki ga držimo v rokah. Uredniki C|Net in Zdnet so se odločili za PC tablico. Zavedajo se sicer, da se taki računalniki pojavljajo že kar nekaj let, vendar menijo, da se tako množično kakor letos še nikoli niso pojavili in da je morda njihov čas vendarle prišel.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji