Objavljeno: 9.11.2022 14:15

Musk prodal še za štiri milijarde dolarjev delnic Tesle

Najbogatejši človek na svetu Elon Musk je prodal za skoraj štiri milijarde dolarjev delnic v proizvajalcu električnih avtomobilov Tesla, je razvidno iz podatkov Komisije za borzo in vrednostne papirje (SEC). Musk potrebuje sredstva za poplačilo 44 milijard dolarjev vrednega nakupa družbenega omrežja Twitter.

Musk je nakup Twitterja sklenil konec oktobra. Za financiranje posla se je zadolžil za več milijard dolarjev, prodal je že tudi za 15,5 milijarde dolarjev delnic Tesle, katere ustanovitelj je. Torkovi podatki SEC kažejo, da je zdaj prodal še 19 milijonov delnic Tesle, vrednih 3,9 milijarde dolarjev.

Medtem pa še naprej odmevajo spremembe po njegovem prevzemu Twitterja. Najprej je odpustil celotno vodstvo, na čelu z glavnim izvršnim direktorjem Paragom Agrawalom, nato pa je razpustil upravni odbor in za edinega člana imenoval samega sebe.

Samo prejšnji teden je iznenada vrata pokazal 7500 zaposlenim. Pri tem naj bi kršil zvezno delovno zakonodajo, ki določa, da mora vsako podjetje, ki želi odpustiti najmanj 500 delavcev, takšno namero objaviti najmanj 60 dni prej. Zato ga je že doletela tožba.

Poleg tega je objavil, da bo po novem modra kljukica na družbenem omrežju, s katero se izkazuje pristnost računa, plačljiva, in sicer bo treba zanjo odšteti osem dolarjev mesečno.

STA

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji