Objavljeno: 17.9.2010

Mozilla ima svoj test izvajanja JavaScripta

Mozilla se pri razvoju 4. generacije Firefoxa veliko ukvarja s hitrostjo brskalnika, tako da npr. objavlja tedenska poročila o hitrosti zagona programa, spletna stran Are We Fast Yet? pa ponuja dnevno sveže rezultate izvajanja JavaScripta.

Slednja uporablja sintetična testa Sunspider in Googlov V8, a se Mozilla sprašuje, v kolikšni meri sploh odražata dejansko stanje hitrost brskalnikov pri vsakodnevni uporabi.

Zato je pripravila nov test - Kraken, ki izvaja celo vrsto različnih opravil, le-ta pa naj bi v veliki meri predstavjlala delo, ki ga brskalniki opravljajo najpogosteje.

Kraken bo verjetno kmalu postal eden izmed stalnih načino merjenje zmogljivosti brskalnikov in se tako pridružil Sunspiderju, V8 in Dromaeu, zadnja razvojna različica Firefoxa 4 pa ga opravi 2,5-krat hitreje od Firefoxa 3.6.

Kraken je še vedno v razvoju in tako bo ostalo vsaj še nekaj tednov, njegovi avtorji pa si željio, da bi razvijalce nagovoril k še bolj zavzetemu razvoju brskalnikov, da bi odprti splet zaživel v polni meri.

http://krakenbenchmark.mozilla.com/

http://arewefastyet.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji