Objavljeno: 19.10.2011

Motorola Droid Razr in Motoactv

Motorola je na posebnem dogodku predstavil nov najzmogljivejši mobilni telefon Dorid Razr, presenečenje pa je mala zapestna napravica Motoactv, ki jo bodo veseli predvsem športniki. Droid RAZR združuje doslej dve nasprotujoči lastnosti - po eni strani nudi največjo zmogljivost med Motorolinimi telefoni, hkrati pa je tudi najtanjši. Inženirjem je uspel podvig, da so celoto zapakirali v ohišje debelo komaj 7,1 mm. Zaradi tega so uporabili ojačitve ogrodja s kevlarjem, steklo zaslona pa je prav tako posebej ojačeno in skrbi za strukturno trdnost celote. Droid Razr je povrh vsega premazan s posebnim premazom iz nano delcev, ki odrivajo vodo.

Osnova novega telefona je procesor z dvojnim jedrom in taktom 1,2 GHz, pomnilnik je velik 1 GB, uporabniki pa lahko računajo na 16 ali 32 GB pomnilnika za hrambo programov in datotek. S te plati je po specifikaciji identičen novemu Samsungu Galaxy Nexus. Toda Droid Razr za zdaj uporablja Android 2.3.5 (Gingrebread), čeprav je za pričakovati, da bo s časom na voljo tudi različica 4.0. Fotoaparat premore ločljivost 8 milijonov pik, na prednji strani pa je še manjši za video pogovore z 1,3 milijona pik. Droid Razr seveda zmore snemati video posnetke v polni ločljivosti, nudi pa tudi sistem za stabilizacijo slike pri snemanju. Je eden prvih z vmesnikom bluetooth 4.0, med drugim pa podpira tudi omrežja LTE.

Novinec med telefoni se lahko pohvali z oblico dodatkov, med drugim podpira že znani dodatek Lapdock 100, ki telefon spremeni v pravcati prenosnik, priključiti pa ga je mogoče tudi na postajo Multimedia Station HD, kjer služi kot večpredstavni predvajalnik priključen na televizor. Prodaja se prične novembra v ZDA za ceno 300 dolarjev (brez DDV).

Če je Droid Razr bila pričakovana novost, pa je presenečenje mali zapestni predvajalnik in računalnik Motoactv, ki ga Motorola namenja predvsem ljubiteljem teka in drugih športnih aktivnosti. Napravica na prvi pogled močno spominja na Apple iPod Nano, le da so funkcionalnosti tokrat precej večje. Motoactv temelji na operacijskem sistemu Android, predvajati zna glasbo, vgrajen ima radijski sprejemnik, predvsem pa omogoča merjenje srčnega utripa, s pomočjo vmesnika GPS pa beleži pozicijo in hitrost teka, nato lahko vse skupaj prenese na domači računalnik ali neposredno na spletni portal.

Glasbo lahko poslušamo kar prek brezžične povezave bluetooth. Celota premore procesor s taktom 600 MHz in tehta komaj 35 gramov. Posebni premazi skrbijo za odpornost na praske in vlago. Na voljo bo v različicah s 8 in 16 GB RAM ter cenami 249 oziroma 299 dolarjev (brez DDV).

Motorola Droid Razr.

Motorola Motoactv.

http://www.motorola.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji