Objavljeno: 4.7.2000

Mobitel trži storitve Globalstar

Ljubljana, 4. julija -- Družba Mobitel je začela v Sloveniji tržiti storitve ponudnika satelitske telefonije Globalstar in s tem nadomestila ponudbo storitev Iridium, katerih sistem je nehal delovati marca letos. Globalstar trenutno podpira le 18 držav sveta (vse v Evropi), kmalu pa ga bo možno uporabiti tudi v južni Ameriki.

Mobitelovi naročniki bodo lahko gostovanje v satelitskem omrežju sklenili za 9, 10-19 ali 20 in več dni -- vendar le tisti, ki so naročniki vsaj že 6 mesecev in ki so redni plačniki. V omrežju bodo lahko uporabili kupljen ali izposojen telefon Telit SAT 550, ki smo ga bralcem Telemonitorja že predstavili v junijski številki, in svojo naročniško kartico SIM -- telefon Telit zna delovati tudi v običajnem omrežju GSM. Storitve Globalstar -- dohodni in odhodni klici iz omrežja -- bodo obračunane v minutnem intervalu in vključene v račun za storitve GSM, ki ga izstavi družba Mobitel.

Sprva bo v sistemu Globalstar možno telefoniranje, preusmeritev klica in zapora klicev, do konca letošnjega leta pa naj bi omogočili tudi prenos kratkih sporočil SMS, telefonski predal, prenos faksimil, podatkov, čakajoči klic in zadržanje zveze.

Sistem Globalstar je sestavljen iz 48 satelitov, ki obkrožijo planet 1414 kilometrov visoko vsakih 113 minut.

http://www.globalstar.com

http://www.mobitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji