Objavljeno: 15.7.2000

Mobitel danes odprl duri WAP

Ljubljana, 15. junija -- Mobitel je danes svojim naročnikom uradno omogočil uporabo mobilnih spletnih storitev WAP, ki naj bi bile kmalu dostopne tudi uporabnikom Mobi.

Mobitelovo spletišče WAP je s telefoni in programsko opremo v ročnih in drugih računalnikih dosegljivo na naslovu wap.mobitel.si. V njem lahko uporabniki hitro, samo s pomočjo ustreznega telefona (Ericsson R320, Motorola L7389, Nokia 7110, Siemens C35, M35 ali S35 ali drugega) dostopajo do svežih novic in koristnih informacij, kot so mobitelovi ceniki, predstavitev ponudbe omrežja Mobitel GSM, dnevne domače in tuje novice, vremenska napoved, športni rezultati in rezultati loterij, rumene strani, telefonski imenik in sporedi za kino ter podobne. Uporabniki lahko skozi duri WAP pošiljajo in sprejemajo elektronsko pošto, že kmalu pa bo banka SKB ponudila tudi storitev WAP bančništvo.

Sprva so pri Mobitelu v svoje duri nanizali predvsem informacije, po katerih so ljudje najbolj povpraševali v okviru storitve SMS Info, v skladi z zahtevami in povpraševanjem na tržišču pa bodo nabor sproti širili.

WAP je zaenkrat dosegljiv samo rednim naročnikom omrežja Mobitel GSM, ki imajo vključeno storitev prenosa podatkov, pri Mobitelu pa obljubljajo, da bodo že kmalu ponudili WAP tudi uporabnikom predplačniških storitev Mobi.

http://www.mobitel.si

http://wap.mobitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji