Objavljeno: 24.10.2000

Milijarda mobilnih deskarjev do leta 2005

Švedski proizvajalec telekomunikacijske opreme Ericsson in ameriški proizvajalec programske opreme Microsoft sta napovedali ustanovitev skupnega podjetja Ericsson Microsoft Mobile Venture. Novo podjetje bo na Ericssonovi infrastrukturi za mobilni internet in z Microsoftovo programsko opremo (Windows 2000 in Microsoft Exchange) zasnovalo rešitve varnega mobilnega poslovanja ter druge programe, primerne predvsem za poslovno uporabo. Nove rešitve bodo namenjene operaterjem mobilne telefonije po vsem svetu. Prve izdelke lahko pričakujemo še letos.

Ericsson ocenjuje, da bo do leta 2003 uporaba interneta prek mobilnih telefonov močno presegla uporabo prek osebnega računalnika. Le dve leti pozneje pa bo po napovedih Ericssona število uporabnikov mobilnega interneta doseglo milijardo.

Ericssonovo vozlišče Mobility Gateway bodo uporabili pri storitvi WorldConnect, ki sta jo napovedali podjetji AT&T Wireless Services in BT Wireless. Z njo bodo uporabniki dosegljivi in imeli dostop do storitev mobilnih telekomunikacij z ene same telefonske številke ne glede na to, ali bodo uporabljali omrežje TDMA (Time Devision Multiple Access -- tehnologija je uveljavljena predvsem v ameriških državah) ali GSM. V praksi to pomeni, da različne infrastrukture omrežij, kakršne uporabljajo evropski in severnoameriški operaterji, za uporabnika ne bodo več predstavljale ovir v uporabi enega samega mobilnega telefona in ene same telefonske številke.

http://www.http://www.ericsson.com

http://www.http://www.microsoft.com/mobile/

http://www.http://www.attws.com

http://www.http://www.bt.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji