Objavljeno: 19.5.2000

Microsoftova TV platforma

Microsoft je na sejmu Cable 2000 v New Orleansu predstavil novo strategijo in načrte za izdelke, povezane z interaktivno televizijo. V objavi so navedeni štirje novi izdelki, ki bodo v celoti pokrili področje interaktivne televizije in dostopa do interneta prek sedanjih in novih internetnih terminalov. Novo okolje se imenuje Microsoft TV, na voljo pa je v dveh različicah. MS TV Basic je namenjen sedanjim internetnim terminalom, omogoča krmiljenje in dostop do televizijskih kanalov prek kabelskih omrežij, satelitskih in navadnih programov, obenem pa podpira napredne funkcije, kot so sprejem programa ob plačilu ter nekatere podatkovne storitve, kot so elektronska pošta, elektronsko trgovanje in oglaševanje.

Microsoft TV Advanced je namenjen novemu rodu internetnih terminalov, ki bodo omogočali brskanje po internetu z novimi brskalniki, sprejem glasbe in videoposnetkov v pretočnih zapisih, pa tudi povezavo sprejemnika z drugo računalniško opremo v stanovanju z vgrajeno podporo za domača omrežja. Obe različici odjemalca temeljita na operacijskem sistemu Windows CE.

Microsoft načrtuje ponudbo tudi na strežniški strani interaktivne televizije. Microsoft TV Server je strežniški izdelek, namenjen ponudnikom naprednih digitalnih storitev, in temelji na operacijskem sistemu Windows 2000 in zbirki podatkov SQL Server 2000. Poleg tega bodo ponudili tudi Microsoft TV Access Channel Server, ki izrablja terminalske zmožnosti strežnikov Windows 2000, uporabnikom pa omogoča dostop do naprednih programskih rešitev v okolju Windows kar prek domačega televizorja.

Microsoft je tudi objavil strateško partnerstvo z japonsko družbo Matsushita, ki bo prva izdelovala terminale, združljive s platformo Microsoft TV. Sprejem bo podpiral specifikacijo OpenCable in bo imel vgrajene tudi vmesnike IEEE-1394 za priključitev digitalnih potrošniških izdelkov. Kmalu pridejo na vrsto tudi drugi ponudniki, med katerimi je tudi evropski proizvajalec satelitskih sprejemnikov Pace.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji