Objavljeno: 27.10.2013 01:00

Microsoft z obetavnim dobičkom

Kljub padcu povpraševanja po osebnih računalnikih in še vedno prisotni ekonomski krizi pri Microsoft beležijo zelo dobre poslovne rezultate. Zadnje četrtletje so tako zaključili z dobičkom v višini 5,2 milijarde dolarjev, kar bolje od 4,97 milijarde v četrtletju pred tem in precej bolje od enakega obdobja lani.

Prihodki so sicer zmanjšali iz 19,9 na 18,5 milijarde dolarjev, če gledamo zaporedna četrtletja,  vendar so obenem znatno boljši kot lani v tem času. Kljub temu, da se je prodaja licenc okolja Windows zmanjšala za 7% (prihodki in prednaročila za novo različico 8.1 še niso všteti), je celoten oddelek doživel 4% rast. Z iskalnikom in oglaševanjem so namreč povečali promet za 47%. Microsoft celo navaja, da je prodaja tablic Surface narasla na 400 milijonov, kjer se predvsem poznajo znižanja cen, da bi spodbudili prodajo.

Dobro gre tudi oddelkom za poslovne rešitve. Prodaja strežnikov SQL Server se je povečala za 30%, največja uspešnica pa so storitve v oblaku, kjer je Microsoft zabeležil 103% rast. Zaradi vsega naštetega vodstvo v prihodnost gleda z optimizmom.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji