Objavljeno: 3.1.2009

Microsoft z minus 15.000

Da bo industrija IT ubežala globalnemu poslabšanju gospodarstva, ni bilo pričakovati. Čeprav se je sprva zdelo, da bodo IT-podjetja lažje preživela trenutno recesijo, pa brez težav ne bo šlo. To je po zadnjih napovedih, ki prihajajo iz vrst giganta iz Redmonda že jasno. Microsoft bo letos iz svojih vrst odpustil okoli 15.000 zaposlenih širom sveta.

Microsoft se je do sedaj dobro upiral vsakotedenskim poročanjem o odpuščanju zaposlenih, naposled pa so slabe novice le splavale na površje. Po prvih govoricah gre za 17 odstotkov svoje delovne sile, ki bo ostala brez dela že sredi januarja, skupno število zaposlenih pa naj bi se iz 90.000 zmanjšalo na 75.000.

Analitiki so se tokrat postavili v dva tabora, prvi ne verjamejo, da bi bil Microsoft v večjih težavah, saj naj bi veliko njegovih prihodkov izviralo iz večletnih pogodb, prav tako pa podjetje posluje z zdravimi operativnimi maržami. Če se bodo črne napovedi uresničile, bo šlo bržkone le za večje prestrukturiranje, ki pa naj ne bi bilo nujno potrebno. Bolj črnogledi raziskovalci trga vidijo Microsoftovo potezo kot povsem logično, saj kriza običajno najbolj prizadene prav velikane.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji