Objavljeno: 9.2.2013

Microsoft Surface Pro je v prodaji

Microsoft je po pričakovanjih uradno predstavil in sprostil v prodajo novo različico tabličnega računalnika z imenom Surface Pro, ki uporablja Intelovo tehnologijo in standardno različico okolja Windows 8, združljivo s programi za računalnike PC.

Nova različica tabličnega računalnika ima na prvi pogled skoraj identično obliko in velikost, kot pred nekaj meseci predstavljeni Microsoft Surface z okoljem Windows 8 RT (procesorska platforma ARM). Uporablja tudi enake dodatke, kot so pokrovi Touch Cover, ki vsebujejo vgrajeno tipkovnico.

Natančnejši pogled razkriva, da je Surface Pro za okoli 3,5 mm debelejši (skupaj 12,7 mm) in za 220 gramov težji kot manjši model z okoljem RT. Toda zato ima bistveno boljše tehnične lastnosti. Vgrajen je procesor Intel Core i5, grafikaHD 4000, 4 GB RAM, kupci pa lahko izbirajo med enotama SSD velikosti 64 ali 128 GB (pri RT verziji sta na voljo le možnosti 32 in 64 GB).

Zaslon je še naprej 10,6-palčni, le da v različici Surface Pro dosega ločljivost kar 1920 x 1080 pik (namesto 1366 x 768 pik). V paketu je za nameček priloženo posebno pero, s katerim lahko elemente na zaslonu izbiram še bolj natančno kot s prsti, prav pride pa tudi za rokopise.

Na žalost lahko pri različici Pro računamo na bistveno krajše trajanje delovanja z enim polnjenjem akumulatorja - le 4 do 5 ur, skoraj polovico tega, kar dosega originalni Surface s precej bolj varčnim procesorjem.

Cena novega računalnika znaša v ZDA vsaj 900 dolarjev, kar je bistveno več od začetnega modela Surface z okoljem RT, ki stane 500 dolarjev. Prodaja se je že začela v ZDA in Kanadi, na stari kontinent pride nekoliko kasneje.

Microsoft je sočasno z novim modelom Surface Pro nekoliko obogatil tudi dosedanjo ponudbo različic in dodatkov zanje. Najprej je odslej možno kupiti Surface z okoljem Windows RT v različici 64 GB tudi brez pokrova Touch Cover, kar daje kupcem možnost, da sami izberejo barvno izvedbo ali kak drug dodatek. Ta model stane 600 dolarjev.

Novost je miška Wedge Tuch Mouse Surface Edition, ki je posebej prilagojena in oblikovana v misli na tablice Surface. Zanjo je treba odšteti 70 dolarjev. Microsof je predstavil tudi nove barvne in oblikovne kombinacije pokrovov/tipkovnic Touch Cover s ceno 130 dolarjev na kos.

http://www.surface.com

http://www.microsoft.com/Surface/en-GB

http://www.facebook.com/Surface

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji