Objavljeno: 1.4.2015 01:00

Microsoft Surface 3

Microsoft je predstavil nov tablični računalnik z imenom Surface 3, ki predstavlja manjšo in morda elegantnejšo različico dosedanjega modela Surface Pro 3. V primerjavi slednjim ima Surface 3 manjši, 10,8-palčni zaslon (Pro model ima 12-palčnega) in je posledično zato v celoti manjši in lažji.

Surface 3 je debel 8,7 mm in tehta 620 gramov. Čeprav ni absolutni rekorder med tablicami (iPad Air 2 je debel 6,1 mm in tehta 437 gramov) je to daleč najlažja tablica z »navadno« različico okolja Windows in tovrstnimi dimenzijami zaslona. Mimogrede, zaslon zmore ločljivost 1.920 x 1.280 pik v razmerju 3:2, za katerega Microsoft trdi, da boljši od 4:3 ali 16:9.

Celoto poganja najnovejša različica procesorja Intel Atom, izbiramo pa lahko med dvema različicama: tako z 2 GB RAM in enoto SSD velikosti 64 GB ter modelom s 4 GB RAM in enoto SSD velikosti 128 GB. Tretja izbirna opcija je možnost podpore za omrežja LTE (4G).

Del opreme sta tudi video kameri z ločljivostim 8 in 3,5 milijonov pik. Z enim polnjenjem akumulatorjem tablica deluje neprekinjeno 10 ur. Novost je novi polnilec z vmesnikom Micro USB, ki ga uporablja tudi večina telefonov. Priložen je sicer napajalnik z močjo 13W, vendar če ta ni pri roki, bo zadostoval tudi katerikoli polnilec za telefon, za ceno nekoliki počasnejšega polnjenja.

Tablica je opremljena z operacijskim sistemom Windows 8.1 in lahko poganja praktično vse aplikacije za okolje Windows, Microsoft pa že prilaga letno naročnino na Office 365, 1 TB pomnilnika v oblaku, jamčijo pa tudi nadgradljivost na Windows 10, ko bo ta na voljo.

Cena osnovnega modela je v ZDA postavljena na 500 dolarjev. Omislimo si tudi razne dodatke, kot so pokrov tipkovnica Surface 3 Type Cover, razširitvena postaja Surface 3 Docking Station in posebno pisalo občutljivo na pritisk Surface Pen. Prodaja se na izbranih trgih prične maja.

vPto6XpRq-U

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji