Objavljeno: 18.8.2000

Microsoft Services for NetWare 5.0

Le mesec dni za predstavitvijo nove različice orodja za povezavo okolij Windows 2000 in Unix so pri Microsoftu predstavili tudi nov komplet orodij za tesnejšo povezavo strežnikov Windows 2000 in Novell NetWare 5.x. Paket Services for NetWare 5.0 (SFN5) vsebuje orodja za usklajevanje imeniških sistemov Novell Directory Services (NDS) in Microsoft Active Directory.

Bistvo novega kompleta orodij je zmožnost usklajevanja med obema imeniškima sistema in storitvijo Microsoft MetaDirectory Service, ki je ustvarjena za povezavo z različnimi imeniškimi sistemi. Toda orodje je mišljeno predvsem za enkratne prenose, medtem ko je za trajnejši obstoj dveh imeniških sistemov bolje uporabiti kako drugo orodje, na primer Novell DirXML ali iPlanet MetaDirectory.

Paket vsebuje tudi orodja za prenos datotek (skupaj s pravicami) iz sistema v sistem. Sestavni del je tudi orodje File and Print Services for NetWare 5, ki posnema delovanje strežnikov NetWare v okolju Windows 2000. Za uporabo Microsoftovih izdelkov uporabnikom ni treba takoj zamenjati programske podpore, ki je že v odjemalcih. Med novostmi je orodje za resetiranje gesel, ki omogoča, da spremenimo geslo bodisi v sistemu NDS ali Active Directory in podatke usklajujemo sproti, ne pa v časovno opredeljenih sistemskih intervalih.

Microsoft z novim paketom cilja tudi na uporabnike dosedanjega operacijskega sistema NetWare 3.x, za katerega je Novell napovedal ukinitev podpore konec letošnjega leta. Paket SFN5 vsebuje tudi orodja za prenos podatkov iz sistema NetWare 3.x (Bindery) v imeniški sistem Windows 2000. Po ocenah strokovnjakov danes še okrog 30 % uporabnikov Novellovih paketov uporablja različico 3.x. SFN5 bo na voljo konec poletja, cena paketa pa bo znašala 150 dolarjev.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji