Objavljeno: 13.12.2001

Microsoft Project 2002

Microsoft je predstavil novo različico programskega paketa za organizacijo in vodenje projektov Project 2002, s katerim cilja precej višje, kot z dosedanjim različicami. Novosti so pravzaprav tri, saj so pri Microsoftu pripravili tri izvedbe paketa. Project 2002 Standard je neposredni naslednik dosedanjega projektnega paketa Project 2000, poleg tega pa sta tu še različici Project 2002 Professional in Project 2002 Server. Slednja delujeta v navezavi in sta namenjena povsem novem vodenju poslovnih projektov.

Project 2002 namreč skuša prodreti na vse bolj donosno področje poslovne programske opreme, kjer z moduli Enterprise Projet in Resource Management Solution predstavlja povezovalni in nadzorni člen med poslovnimi rešitvami ERP, CRM in PLM (project lifecycle management). Cilj teh novosti je zagotovitev usklajenosti poslovnih postopkov s poslovnimi cilju v podjetjih. Strežniška različica poleg tega prinaša nov temelj za obsežnejše skupinske projekte, sodelovanje prek interneta in povezavo z drugimi Microsoftovimi programskimi paketi, kot sta SQL Server in SharePoint Portal Server.

Project 2002 je obenem tudi gradnik za širše poslovne rešitve, saj s podporo za standarde SOAP in XML omogoča uporabo zmožnosti paket v drugih programih, med drugim tudi kot spletna storitev. Microsoft tako že sodeluje z družbo Business Engone, ki za naslednje leto pripravlja programski paket, specializiran za vodenje projektov v storitvenih podjetjih.

Project 2002 je že na voljo kot javna razvojna različica, Microsoft pa bo začel s prodajo dokončne izvedbe v prvem polletju 2002. Različica Project 2002 Standard bo stala 600 dolarjev, Project 2002 Professional 1.000 dolarjev, Project 2002 Server pa bo stal 800 dolarjev na strežnik in 180 dolarjev za liceneco za vsakega uporabnika.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji