Objavljeno: 5.12.2010

Microsoft pripravlja Silverlight 5

Microsoft je na razvojni konferenci najavil novo veliko različico spletnega dodatka Silverlight, ki omogoča vzpostavitve bogatih uporabniških internetnih vmesnikov z oblico večpredstavnosti. Sliverlight 5 bo javnosti v razvojni različici na voljo v prvi polovici leta 2011, končna pa pride na vrsto kmalu po poletju.

Peta generacija prinaša pomembne novosti zlasti na področju podpore za video posnetke. Za začetek bo Sliverlight podpiral dekodiranje video posnetkov prek strojne podpore, kar pomeni, da bo mogoče predvajati posnetke v polni ločljivosti HD 1080p tudi na procesorsko razmeroma skromnih napravah, kot so Netbooki.

Zanimiva napovedana novost je možnost spreminjanja hitrosti predvajanja video posnetkov s samodejnim prilagajanjem višine glasu pri zvoku, kar bo prišlo prav pri denimo nekoliko hitrejšem predvajanju izobraževalnega in drugega gradiva, brez da bi pri tem izgubili razumljivost pri poslušanju.

Silverlight 5 bo tudi precej bolj energijsko prijazen, saj bo znal dinamično preklapljati med različnimi načini varčevanja z energijo na prenosnikih v odvisnosti od tega, kaj se predvaja na računalniku. Obljubljajo tudi boljšo predstavitev besedil, izboljšano podporo za tiskanje, strojno pospeševanje 3D grafike in hitrejši zagon.

http://www.silverlight.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji