Objavljeno: 25.11.2002

Microsoft prenavlja orodja za elektronsko poslovanje

Microsoft bo v začetku leta 2004 predstavil novo strežniško orodje, ki bo predstavljalo temelj za elektronsko poslovanje in izmenjavo podatkov. Pod projektom z delovnim imenom >>Jupiter<< nastaja povsem novo orodje, ki bo nadomestilo kar tri dosedanje pakete - današnji BizTalk Server za izmenjavo in transformacijo podatkov, Commerce Server za elektronsko trgovanje in Content Management Server za upravljanje z elektronskimi vsebinami.

Združitev treh orodij naj bi precej poenostavilo izdelavo rešitev, ki slonijo na elektronski izmenjavi in trgovanju. Posamezne funkcionalnosti paket bodo izdelane kot moului, ki se bodo tesno povezovali med sabo. Govori se tudi o temu, da bo paket >>Jupiter<< precej cenejši kot seštevek cen omenjenih programov, s tem pa naj bi pri Microsoftu posegli na vse segmente trga. Analitiki ocenjujejo, da je to modra poteza, saj bodo ravno tedaj tehnologije za elektronsko trgovanje, ki so danes še v poboju, dosegle večjo stopnjo zrelosti, pa tudi uporabniki in ponudniki bodo bolj izoblikovali svoje potrebe in želje glede elektronskega poslovanja.

>>Jupiter<< bo sestavljen iz delov, ki bodo znotraj paketa delovali podobno, kot danes sodelujejo med sabo sestavni deli pisarniškega paketa Office, temelj pa bodo napredne spletne tehnologije na osnovi arhitekture .NET in opisnega jezika XML. Novost pa bo tudi podpora za opisni jezik Business Process Engineering Language (BPEL), ki omogoča boljše modeliranje poslovnih procesov, kot to zmorejo današnja orodja. BPEL je projekt, ki so ga podprli doslej številni proizvajalci, med katerimi Microsoft, IBM in BEA Systems.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji