Objavljeno: 14.9.2005

Microsoft predstavlja znamko Dynamics

Microsoft je na srečanju uporabnikov poslovne programske opreme, ki je združena v okviru oddelka Microsoft Business Solutions, najavil novo tržno znamko Microsoft Dynamics, ki bo v bodoče združevala vse izdelke iz segmenta poslovne rabe. V okviru tega projekta, bodo sedanji izdelki dobili nova imena - Microsoft CRM bo postal Microsoft Dynamics CRM, Great Plains bo nosil ime Microsoft Dynamics GP, paket Axapta bo dobil ime Microsoft Dynamics AX, Navision bo postal Microsoft Dynamics NAV in Solomon prav tako Microsoft Dynamics SL.

Novo tržna znamka pa ne predstavlja le spremembo imena, temveč začetek novega projekta, ki bo kulminiral s povsem novo generacijo poslovnih programov, ki nastajajo pod delovnim imenom Project Green. Microsoftov prvi mož Bill Gates je udeležencem razložil, da bo Microsoft v bodoče poskrbel za tesnejšo integracijo poslovnih programov, ki bodo povezani s skupnimi dvermi. Uporabnik bo na ta način dobil enoten pogled na različne poslovne programe, ki bodo svoje funkcionalnosti razkrivali uporabniku glede na njegovo vlogo v podjetju. Na podlagi tega načrta bo nastalo tudi posebno ogrodje, ki bo osredotočeno na pet glavnih procesov v podjetjih - operativa, prodaja in marketing, finance, IT infrastruktura in skupno glavno področje. Uporabniki bodo lahko računali tudi na okoli 50 različnih scenarijev, ki bodo modelirali delovno okolje za različna delovna mesta.

Na ta način bodo pri Microsoftu zagotovili preprosto tranzicijo k novih generaciji programov, ki bodo temelji na novi skupni osnovi. Kot je znano, je Microsoft oddelek MBS sestavil iz izdelkov različnih proizvajalcev (Solomon, Great Plains, Navision), ki so nastali na povsem različnih temeljih. Prvi rezultati projekta Dynamics bodo vidni v letu 2007, ko bodo omenjeni programi dobili skupnega odjemalca in tesnejšo povezavo s paketi MS Office, Sharepoint Server in SQL Server. Leta 2008 bo nato na vrsti druga generacija integracije s predstavitvijo skupnega ogrodja in razvojnega okolja, ki bo temeljilo na prihodnji generaciji razvojnega orodja Visual Studio.NET.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji