Objavljeno: 21.8.2000

Microsoft predstavil Office 2001 za Macintoshe

Microsoft je na sejmu MacWorld Expo v New Yorku predstavil programski paket Office 2001 for Mac, namenjen uporabnikom Applovih računalnikov Macintosh. Z novo različico pisarniškega paketa Office za uporabnike računalnikov Apple Microsoft dopolnjuje svoja prizadevanja po zagotavljanju skladnosti in izmenljivosti podatkov med platformama MacOS in Windows.

Ena od novosti v zbirki je program za vodenje osebnih podatkov Entourage 2001. Podatke, shranjene v programu Entourage 2001, kot so recimo stiki, je mogoče enostavno uporabiti v drugih programih Officea, enostavno pa je tudi načrtovanje in nadzor opravil, saj funkcija "Flag to Follow-up" omogoča označevanje dokumentov, ki z nastavitvijo samodejnega opominjanja omogoča delo in spremljanje v času.

Office 2001 for Mac ni le prenos paketa Office za okolje Windows v okolje Mac, temveč gre za izdelek, namenjen posebej računalnikom Apple. Pri nastajanju paketa je dve leti in pol delalo 200 ljudi. V razvoj so bili dejavno vključeni tudi uporabniki Macov, med katerimi je bila izvedena obsežna raziskava, analizirani pa so bili tudi najbolj pogosti tipi njihovih dokumentov. Office 2001 for Mac bo v prodaji letos oktobra.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji