Objavljeno: 11.1.2010

Microsoft najavlja Slate PC, rezultate projekta Natal

Microsoft je v uvodnem govoru na sejmu CES napovedal prihod novega tipa tabličnih računalnikov, ki so jih poimenovali tudi Slate PC. Ker so o podrobnostih še precej skopi, je mogoče predvidevati, da na trgu še ne bodo prav kmalu, čeprav obljubljajo, da še letos. Na sejmu je bilo prikazanih nekaj prototipov različnih proizvajalcev, med katerimi izstopa tablični računalnik podjetja Hewlett Packard.

Gre za zelo tanke računalnike z zasloni občutljivimi na večkratni dotik, ki pa jih še vedno poganja okolje Windows 7. Uporabljeni naj bi bili tudi kot večpredstavni predvajalniki, pa tudi bralniki elektronskih knjig. Na prototipih so denimo prikazali programsko različico Amazonovega Kindla, prek katerega je mogoče prebirati na Slate PCju knjige, pa tudi revije v barvah.

Analitiki menijo, da je Microsoft s predstavitvijo nedokončanih prototipov pohitel zlasti zato, ker želijo s tem ublažiti skorajšnji prihod tabličnega računalnika družbe Apple, ki vzbuja velikansko zanimanje javnosti. Prav tako preventivno pa so najavili, da bodo do naslednjega božiča predstavili izdelke s tehnologijo Natal, za katero se nahaja analiza gibanja uporabnika v prostoru, kar bodo s pridom uporabili zlasti v kombinaciji z igralnimi konzolami.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji