Objavljeno: 7.12.2000

Microsoft FrontPage 10

Microsoft je objavil podrobnosti o naslednji različici spletnega urejevalnika FrontPage, ki bo tako kakor doslej na voljo kot samostojen izdelek, pa tudi kot del pisarniškega paketa Office 10, načrtovan za drugo polovico leta 2001. Novi FrontPage 10 bo imel predvsem nove možnosti za lažjo izdelavo vsebinsko bogatih spletnih strani in spletnih storitev. V urejevalnik bo vključen modul Photo Galley, ki bo omogočal izdelavo kakovostnih slikovnih galerij na spletnih straneh.

Pomembna novost je tudi modul Automatic Web Content, ki bo omogočal hitro pripravo vsebine za objavo na lastnih spletnih straneh. Microsoft bo sprva ponudil vsebino, ki je na voljo na njihovih spletnih so MSNBC, Expedia in bCentral, vendar bo mogoče k tem dodajati tudi primerno pripravljeno vsebino drugih ponudnikov. Pomemben del paketa bo predstavljalo orodje za izdelavo spletnih programov za skupinsko sodelovanje.

Z modulom SharePoint bo mogoče hitro narediti spletno mesto za izmenjavo datotek in skupinsko delo, uporabno v intranetih in internetu. Precej bo spremenjen tudi modul za uporabljanje spletnih strani, ki bo vključeval povsem novo orodje za pripravo poročil o obisku in delovanju sistema, pripravljenih v obliki dokumentov HTML ali Excel. Nekaj sprememb bo tudi v ogrodju programa, saj bo zagotovljena tesnejša podpora za standard XML, ohranjanje izvorne kode HTML, XML in ASP, ter boljše oblikovanje kode v tekstovnem delu urejevalnika.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji