Objavljeno: 24.11.2005

Microsoft CRM 3.0 v prvem četrtletju 2006

Microsoft je objavil javno razvojno (beta) različico naslednje generacije paketa za upravljanje odnosov s strankami Microsoft Dynamics CRM 3.0. Nova različica prinaša tesnejšo povezljivost s pisarniškim paketom Office in povsem nova orodja za prilagoditev programskega paketa specifičnim potrebam posameznih podjetij. CRM 3.0 prinaša nova orodja za pospeševanje trženja, kot so seznami poslovnih priložnosti, orodja za spremljanje prodajnih akcije in orodja za analizo odgovorov kupcev oziroma uporabnikov. Nova različica močno sloni na orodju SQL Reporting Services v bazi SQL Server, ki je temelj za uporabo novega paketa.

Poleg vnaprej definiranih podatkov lahko uporabniki paket razširijo z lastnimi podatkovnimi polji in tabelami, s čimer bo mogoče CRM 3.0 prilagoditi za rabo v različnih industrijskih vertikalah. Poročila iz novega paketa bo enostavno moč prenesti v preglednico Excel in tam poskrbeti za nadaljnjo obdelavo podatkov. Pri Microsoftu so poskrbeli tudi za preprostejšo namestitev in predvsem vzdrževanje paketa, kar prispeva k nižjim stroškom lastništva paketa.

Po sedanjih načrtih naj bi bil Microsoft CRM objavljen v prvem četrtletju 2006. Za proizvajalca bo nova različica tega programa pomemben mejnik, saj bo prvi izmed poslovnih paketov, ki ga bo mogoče uporabljati tudi kot storitev prek interneta. Microsoft je glede tega že napovedal, da sam ne bo aktivno gostil storitve na svojih strežnikih, temveč to pričakuje od partnerskih podjetij. CRM pa bo le prvi izmed številnih paketov, ki bodo v prihodnjih letih na voljo kot spletne storitve in programi.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji