Objavljeno: 9.7.2000

Microsoft Commerce Server 2000

Microsoft je javnosti predstavil podrobnosti o novem strežniškem izdelku, namenjenem danes zelo aktualnemu področju elektronskega trgovanja. Microsoft Commerce Server 2000 je član širše družine strežniških izdelkov, narejenih pretežno za operacijski sistem Windows 2000, med katerimi srečamo tudi zbirko podatkov SQL Server 2000 in poštni strežnik Exchange Server 2000. Commerce Server 2000 izhaja iz dosedanjega izdelka Site Server Commerce Edition, v svoji osnovi pa predstavlja ključno orodje Microsoftove strategije za spletno rabo, imenovane DNA (Distributed Net Applications).

Strežnik je namenjen izdelavi programov za elektronsko trgovanje, tako med podjetji, kot med podjetji in potrošniki. Glavne novosti so močno izboljšani čarovniki, ki pomagajo pri vsakem koraku izdelave spletne trgovine, recimo pri izdelavi in vzdrževanju spletnih katalogov. Commerce Server 2000 pa bo tudi tesno sodeloval z drugimi strežniškimi izdelki, zlasti s strežnikom BizTalk Server 2000, ki omogoča zajem in izmenjavo poslovnih informacij med različnimi informacijskimi sistemi.

Med novostmi je tudi orodje Content Express za urejanje in vzdrževanje celotne spletne vsebine, ki so ga razvili skupaj s podjetjem Interwoven. Microsoft bo Commerce Server 2000 dokončal predvidoma do konca letošnjega leta, tedaj pa bo znana tudi cena.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji