Objavljeno: 10.11.2009

Microsoft »pozabil« podpreti Exchange 2007

Čeprav je večine pozornosti ta hip usmerjene v Microsoftov novi Exchange 2010, pa so uporabniki starejše različice Exchange Server 2007 zagnali velik vik in krik, ko so ugotovili, da le-ta ni podprta v operacijskem sistemu Windows Server 2008 R2. Pritisk je bil velik in Microsoft je moral pritrditi uporabnikom – Exchange 2007 bo v prihodnje deloval na omenjenem OS.

Microsoft je sicer že julija najavil, da njegov programski paket Exchange Server 2007 ne bo deloval v operacijskem sistemu Windows Server 2008 R2, kot razlog pa navedel, da se razvijalci posvečajo boljši implementaciji nove različice Exchange Server 2010, ki je ravno te dni ugledala luč sveta. To najavo pa je precej IT-administratorjev preprosto spregledalo in nič kaj navdušeno ugotovilo, da pri Microsoftu vlečejo sumljive poteze. Bržkone celo ne namerne, saj tokrat ne bi bilo prvič, da en oddelek programskega giganta ne spremlja dela ostalih, kar se zdi še najbolj realen opis nastale situacije.

Pritožbe uporabnikov so zato začele deževati in Microsoft se je moral odzvati. Seveda tako, da je njihovim zahtevam ugodil - Exchange Server 2007 bo tako v prihodnje podprt v okolju Windows Server 2008 R2, čeprav bi moral (vsaj po logiki sodeč) biti že od vsega začetka. Mimogrede, Office Communication Server 2007 R2, še en pomemben Microsoftov paket, vsaj do nadaljnega še vedno ostaja na listi nepodprtih rešitev v omenjenem OS.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji