Objavljeno: 16.2.2010

Micorosoft z novo generacijo mobilnih telefonov

Mobile World Congress 2010 predstavlja odskočno desko tudi za novo generacijo mobilnih telefonov Windows Phone, imenovanih Windows Phone 7 Series. Z novo platformo bo Microsoft na mobilnih telefonih prvič povezal igre Xbox LIVE ter glasbeno in video izkušnjo Zune, prve primerke, ki bodo na voljo kupcem pa lahko pričakujemo šele ob koncu leta.

Na platformi mobilne različice Windows 7 se vse vrti okoli pametnih rešitev ter animiranih menijev s kopico svežih funkcij. Skratka, uporabniška izkušnja iz namiznih računalnikov se bo tokrat očitno res podaljšala v mobilnik. Na zaslonu Start ploščice se tako dinamično osvežujejo vsebine, ki se prikazujejo v realnem času, s čimer presegajo omejitve statičnih ikon. Če uporabnik ustvari »ploščico« prijatelja, dobi ob pogledu na zaslon Start v vsakem trenutku osvežen pogled na njegove najnovejše fotografije in zapise. Vsak mobilni telefon Windows Phone 7 Series bo imel namenski strojni gumb za spletni iskalnik Bing, ki bo z enim pritiskom od kjerkoli na telefonu nudil dostop do iskanja, medtem ko bo posebna implementacija Binga zagotovila najbolj pomembne spletne ali lokalne rezultate, odvisno od vrste poizvedbe. Seveda ne bodo manjkale naveze z vsemi priljubljenimi avdio, video in aplikacijskimi spletišči, konfiguracijo in vgrajeno strojno opremo pa bodo določali proizvajalci sami.

Microsoftovi partnerji z vsega sveta so že pokazali izjemno zanimanje za novo platformo, poleg vseh večjih operaterjev pa so inženirje na delo poslali proizvajalci Dell, Garmin-Asus, HTC Corp., HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba in Qualcomm, od katerih je moč pričakovati prve izdelke. A kot pravijo pri Microsoftu, ne pred decembrom letos.

www.windowsphone7series.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji