Objavljeno: 8.7.2023 15:00 | Teme: električna vozila

Mercedes-Benz bo uporabljal Teslin priklop za električna vozila

Standardi včasih nastanejo namensko in s premislekom, v drugih primerih pa posvojimo uveljavljeno lastniško rešitev. Tak primer je bil PDF in očitno bo tak primer tudi priključek za polnjenje električnih vozil, ki ga je razvila Tesla.

V ZDA so se že odločili, da bo to standard. V Evropi pa je prvi nemški proizvajalec, ki se je odločil enako, kar veliki Mercedes-Benz. Od leta 2024 bodo strankam ponujali adapter, ki bo omogočil polnjenje na Teslinih polnilnicah, ki so združljive s standardom NACS (North American Charging Standard). Od leta 2025 pa bodo imeli mercedesi takšen priključek vgrajen že v vozilo, zato adapter ne bo več potreben.

Podobno so se odločili tudi Ford, General Motors, Volvo, Polestar in Rivian. Pričakovati je, da bodo v prihodnosti enako storili še Volkswagen, BMW, Hyundai, KIA in Stellantis, ki se prav tako pogovarjajo s Teslo o uporabi njihove rešitve.

NACS je torej na terenu premagal CCS in CHAdeMO. In to je pravzaprav dobro, saj en standard vedno boljša rešitev od več konkurenčnih standardov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji