Objavljeno: 24.9.2006

Menjava vodstva v HP

Patricia Dunn je nepreklicno odstopila z mesta predsednice uprave Hewlett-Packarda (HP), na katerem je februarja lansko leto nadomestila Carly Fiorino, zamenjal pa jo je Mark Hurd. 12. septembra je HP sicer sporočil, da bo takratni izvršni direktor njeno mesto zasedel šele po seji uprave 18. januarja 2007, Dunnova pa bo ostala v upravi, katere članica je od leta 1998.

Razlog za menjavo v vodstvu je nedavna afera o preiskovanju uhajanja podatkov iz HP-ja med vodilnimi v družbi. Ker je iz podjetja v začetku leta ušlo nekaj zaupnih podatkov, je HP kmalu najel nekaj zasebnih detektivov, ki pa so pri iskanju virov odtekanja podatkov uporabljali tudi nelegalna sredstva. Med drugim naj bi novinarjem, ki so se prehitro dokopali do zaupnih podatkov, celo skušali podtakniti trojanskega konja, ki bi omogočal nadzorovanje neposlušnih uslužbencev.

Zanimivo je, da je tudi Hurd spremljal preiskavo uslužbencev na visokih položajih, o kateri so govorili tudi na sestankih, prejel pa je tudi e-pošto s poročilom o preiskavi, a ga menda ni prebral, kar zdaj obžaluje. Kljub temu pa ostaja prepričan, da je bila preiskava nujno potrebna, saj uhajanje informacij škoduje podjetju.

Patricia Dunn

Mark Hurd

www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji