Objavljeno: 22.10.2000

Matrox Marvel G450 eTV

Matrox je predstavil nov izdelek Marvel G450 eTV, ki predstavlja doslej najbolj popolno kombinacijo grafične in videokartice. Marvel G450 eTV zna skoraj vse, kar bi lahko pričakovali od sodobnih grafičnih pospeševalnikov in videokartic. Osnova kartice je grafični pospeševalnik Matrox MGA G450, ki skrbi za pospeševanje 2D in 3D, pomnilnik je velik 32 MB (uporabljen je pomnilnik DDR DRAM), za kakovost slike tudi pri največjih ločljivostih skrbi pretvornik RAMDAC s prepustnostjo 360 MHz. In to je šele osnova.

Kartica, ki podpira vmesnike AGP 2x in 4x, vsebuje tudi videokartico, ki omogoča zajem videoposnetkov neposredno v zapis MPEG-2, prikaz računalniške slike na zunanjem televizorju, strojno odkodiranje in prikazovanje posnetkov DVD, vgrajen pa je tudi TV-sprejemnik, s katerim je mogoče televizijski program spremljati na računalniku. Za ljubitelje igre je pomemben tudi podatek, da lahko hkrati sliko prikazuje na dveh zaslonih.

Pomembna novost grafične kartice Marvel G450 eTV je programska oprema, med katero najdemo tudi modul, s katerim celoto pretvorimo v osebni videorekorder (PWR -- personal video recorder), ki omogoča, da televizijski program "zamrznemo" in ga gledamo šele čez nekaj časa. Kartica namreč podpira simultano snemanje in predvajanje videoposnetkov tudi pri razmeroma običajnih računalnikih. Doslej je bilo treba za take rešitve kupiti samostojno napravo. Posnetki so v tem primeru shranjeni v zapisu MPEG-2.

Med programsko opremo so tudi zmogljiv videourejevalnik Ulead Video Studio ter dodatki, s katerimi lahko videoprojekte izvozimo v zapise, primerne za rabo na spletnih straneh: Advanced Streaming Format (ASF), Quick Time in Real Video. Marvel G450 eTV je že v prodaji, kupce pa bo najbrž lepo presenetila cena -- le 279 dolarjev, kar je precej manj celo od kartic za grafično pospeševanje.

http://www.matrox.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji