Objavljeno: 20.6.2001

Matrox G550

Podjetje Matrox je predstavilo nov grafični pospeševalnik z oznako G550, s katerim naj bi se lažje spopadli z močnimi tekmeci, kot sta ATI in Nvida. Glavna novost novega procesorja je arhitektura HeadCasting Engine, ki omogoča doslej najbolj učinkovito senčenje zapletenih likov, v prvi vrsti gestur na 3D modelih človeških obrazov.

Osnova nove arhitekture je storjna implementacija tehnologije DirectX 8 Vertex Shader. S pomočjo 256 registrov (dvakrat več kot pri tekmecih), ki služijo kot nekakšen predpomnilnik, omogoča nov procesor hitro implementacijo operacij Matrix Palette Skinning (MPS) z okoli 32 matikami sočasno, s čimer dosegajo zelo realistično upodobitev obrazov z zelo majhnim časovnim pribitkom, tako da napovedujejo celo spletno rabo nove tehnologije. Novi procesor podpira tudi že doslej znano tehnologijo za prikaz slike na dveh monitorjih, tokrat prvič s podporo za krmiljenje dveh digitalnih (TMDS) zaslonov hkrati.

Na podlagi novega procesorja so pri Matroxu izdelali tudi novo grafično kartico Millenium G550, ki vsebuje poleg procesorja še 32 MB velik pomnilnik DDR DRAM, dvojni izhod za monitor (VGA in DVI-I), podporo za voidlo AGP 4x. Nova kartica stane 140 dolarjev.

http://www.matrox.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji