Objavljeno: 28.11.2002

Macromedia Director MX

Podjetje Macromedia je predstavilo še enega novega člana spletnih in večpredstavnih orodij s skupno pripono MX. Director MX je najnovejši izdelek namenjene izdelavi večpredstavnih programov, ki jih lahko uporabimo za pripravo CD-ROMov, DVD-jev, spletnih predstavitev in drugod. Macromedia Director se lahko pohvali že s 14-letno zgodovino, najnovejša različica pa gre v korak s časom z uporabo najnovejših tehnologij za razvoj in predstavitev večpredstavnih vsebin,

Director MX ima odslej nov, docela enak vmesnik, kot ostali izdelki Macromedia z oznako MX, ki omogoča bolj pregledno in lažje razvojno okolje. Program je optimiziran po novem tudi za okolje MacOS X. V projekte lahko vključimo domala vse večpredstavne tipe podatkov, kot so video posnetki, zvok, 3D predmeti, vektorske in rastrske animacije ter slike in drugo. Nova različica ima na tem področju močno izboljšano podporo za delo z video posnetki, med drugim pa podpira tudi pretočne načine predvajanja s programi QuickTime, RealVideo in Windows Media 9.

Program nudi dva načina dela. Prvi je namenjen manj izkušenim in omogoča izdelavo večpredstavnih programov zgolj z izbiro v menujih, uporabo čarovnikov in tehniko povleci in spusti. Zahtevnejši uporabniki pa lahko posežejo po vgrajenem programskem jeziku Lingo, po sintaksi zelo podoben JavaScriptu in Visual Basic Scriptu, ki omogoča izrabo vseh možnosti programa do podrobnosti.

Program tudi tesno sodeluje z drugimi izdelki družbe Macromedia, zlasti programi Flash MX in ColdFusion MX. V sam paket Directorja MX je vključen Flash Communciation Server MX Personal Edition ter še nekaj pomožnih programov. Cena paketa Dirfector MX je 1.200 dolarjev, nadgradnje pa so na voljo za 400 dolarjev. Izobraževalne ustanove lahko paket kupijo po znižani ceni 500 dolarjev.

http://www.macromedia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji