Objavljeno: 18.1.2000

Maček v Hermesu Plus

Skupina, v kateri delujejo že štiri podjetja, Hermes Plus, HPC, Probis in Icos, je postala močnejša še za celjsko podjetje Maček, ki se ukvarja predvsem z računalniškimi komunikacijami. S poslovno transakcijo v vrednosti 100 miljonov tolarjev je družba Hermes Plus prevzela sto odstotni lastniški delež v podjetju Maček d.o.o..

"Z vidika programov se podjetji lepo dopolnjujeta," je povedal Slavko Despotovič, predsednik uprave družbe Hermes Plus. "Z nekaterimi principali podjetja Maček, kot so Cisco, Check Point in Microsoft, v Hermes Plusu že nekaj časa uspešno sodelujemo, tako da smo svoj položaj z dodatnimi strokovnjaki, ki obvladujejo ta področja, le še utrdili. Dodatni programi podjetja Maček, s katerimi v Hermes Plusu doslej nismo delali, pa bodo našo ponudbo popestrili, razširili možnosti novih poslov in povečanja tržnih deležev. Še bolj kot dodatnih programov pa smo v Hermes Plusu veseli Mačkovih ljudi -- znanja zaposlenih so za nas namreč najpomembnejši vir za kvalitetno vpeljavo kompleksnih rešitev v velike poslovne sisteme in garancija za poslovno rast družbe".

V Sloveniji je v štirih podjetjih iz Skupine Hermes Plus zaposlenih več kot 150 strokovnjakov s področja računalništva, elektrotehnike, kemije in ekonomije, s pridružitvijo podjetja Maček pa se je število zaposlenih v slovenskih podjetjih Hermes Plusa povečalo za 22 sodelavcev, strokovnjakov za računalniška omrežja in komunikacije. V vseh državah, kjer so prisotna podjetja iz Skupine Hermes Plus, pa je zaposlenih že več kakor 220 sodelavcev.

http://www.hermes-plus.si/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji