Objavljeno: 18.5.2000

Lotusov projekt Bluejay

Lotus je maja oznanil nov projekt z delovnim imenom Bluejay, v katerem naj bi naredili dodatke za strežnik Domino 5.0, ki bodo omogočale uporabo Microsoftovega odjemalca s strežnikom Domino. Bluejay bo omogočal odjemalcem Outlook enako funkcionalnost kakor pri delu s strežnikom Microsoft Exchange 2000. Lotus se je za korak odločil zato, da bi uporabniki paketa Microsoft Office in odjemalca Outlook kot alternativo lahko uporabljali tudi Domino ali pa hibridno okolje za sodelovanje, v katerem bi bila prisotna tako Domino 5.0 kakor Exchange 2000.

Bluejay bodo sestavljali štirje gradniki. Domino Net Store je Lotusova različica modula Microsoftovega Web Store, s katerim bo mogoče Lotusove zbirke, podatke, elektronsko pošto in pripete datoteke pregledovati in do njih dostopati iz Raziskovalca v okolju Windows. Drugi del je modul iNotes for Outlook, ki uporabnikom Outlooka prinaša napredna orodja za podvojevanje in usklajevanje podatkov med odjemalcem in strežnikom.

Tretja novost je novi dodatek za Domino, ki bo omogočal neposredno povezavo strežnika z Microsoftovimi zbirkami SQL Server 7.0 in MS Access 2000 -- brez uporabe vmesnika ODBC. Poleg teh novosti pri Lotusu pripravljajo tudi sedem komponent COM, s katerimi bodo lahko razvijalci z ustreznimi orodji (recimo Visual Studio) lažje kakor doslej dostopali do predmetov in podatkov v strežnikih Domino.

http://www.lotus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji