Objavljeno: 4.10.2006

Logitech DiNovo Edge

Logitech je predstavil novo tipkovnico iz najvišjega zmogljivostnega razreda diNovo Edge. Že na prvi pogled je očitno, da je švicarsko podjetje veliko pozornosti posvetilo zunanjemu izgledu, saj je ohišje lasersko izrezano iz enega kosa lesketajočega črnega pleksistekla, pritrjenega na okvir iz brušenega aluminija. Kot prva Logitechova tipkovnica vsebuje stojalo, ki služi kot postaja za polnjenje akumulatorja; dve uri polnjenja naj bi zadostovali za več mesecev dela.

Tipkovnica je debela le 19 milimetrov in ne vsebuje numeričnega dela. Z računalnikom komunicira po protokolu Bluetooth, zato je priložen sprejemnik USB, lahko pa uporabimo tudi vgrajen sprejemnik, ki je dokaj pogost predvsem pri prenosnih računalnikih. Posebnost tipkovnice diNovo Edge sta vgrajena drsna ploščica z gumboma, kar odpravlja potrebo po uporabi zunanje miške, in na dotik občutljivi drsnik za nastavljanje glasnosti.

Ob pritisku na funkcijsko tipko (Fn) se nad tipkami F1-F12, Insert in Print Screen zasvetijo lučke, ki označujejo bližnjice za hitrejši dostop do programov in pogosto uporabljenih ukazov. Ko funkcijsko tipko spustimo, lučke ugasnejo, tipke pod njimi pa spet opravljajo vlogo, ki je natisnjena na samih tipkah. Logitech DiNovo Edge bo v Evropi in ZDA na voljo v začetku novembra, predvidena cena pa znaša 200 ameriških dolarjev.

www.logitech.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji